DALAM RINDU KAU TERSENYUM, DALAM PILU KAU SENTUH NADI CINTAKU

BICARA 1

>> Sabtu, 17 Januari 2009

Saya masih ingat ketika sibuk2 kempen keluar masuk cawangan masa pemilihan UMNO Bahagian P.168 Kota Marudu tahun lalu..Dalam seronok terselit juga banyak cabaran. Cabaran yang tiadak semua orang sanggup pikul.Hanya orang yang benar2 ikhlas,jujur dalam perjuangan dan kepimpinan serta orang yang benar2 boleh memimpin saja yang BERANI mengambil risiko tersebut.
Yalah..bukannya ada gaji pun.Kebulur adalah.
Tapi yang paling mengecewakan, kita yang ikhlas sama2 berjuang akhirnya diketepikan oleh mereka yang 'atas2' ni.
Kalah menang adat pertandingan ba..cuma yang membezakan ialah sokongan semua ahli kepada kita..Cubalah cari di mana kesilapan sendiri sebelum menunding jari pada orang lain..ini bila kalah,tiada kerja lain asyik mencari siapa yang mengkhianati dirinya..
Dari mula kempen jelas sangat 'orang ni' tidak ikhlas..kalau memang benar dia ikhlas dia tidak akan kalah..
Orang sebegini memang tidak layak menjadi pemimpin..asyik memperkatakan tentang keaiban dan kekurangan orang lain sedangkan sendiri pun tidak betul...
Wahai 'orang ni'..ingatlah, jangan takbur kerana NO BODY IS PERFECT..jangan ingat diri sendiri sempurna kerana KESEMPURNAAN ITU HANYA PADA TUHAN..
Jangan sampai bila betul2 TERSUNGKUR baru sedar...

Inilah manusia...

2 ulasan:

PERIPERI 19 Januari 2009 6:53 PTG  

Politik mcm tu lah...tapi yg menghairankan pemilih masih jga belum bijak membezakan antara kaca & permata. Diharapkan pemimpin2 "baru" ini akan memberi komitmen yg lebih baik kepada ahli2 nya seperti yang sudah dijanjikan dalam kempen mereka. Harapan baru?

BurungBelatuk 23 Januari 2009 1:44 PG  

ni kira orang kuat parti ke?

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP